idaosterbacka.blogg.se

Röda tråden i mitt liv

Smiley

Kategori: Allmänt



Har inte hunnit ta bilder på smileyn än men här är något iaf.

min piercing.

Kategori: Allmänt

i somras skulle jag gå och skaffa mig en tungpiercing, har alltid tyckt att de är snygga och har i överlag tyckt mycket om piercingar och sådant (så länge det inte blir för mycket)..
 
Det var mycket stohej med att fundera ut när jag skulle göra det och var. 
NÄR berodde mycket på att jag inte ville göra det inne i veckan eftersom om tungan sväller upp så mycket så är det inte möjligt för mig att hålla presentationer eller i överlag prata i skolan.. Men jag ville inte heller göra det mot helgen eftersom jag oftast hade jobb på helgerna. Så var det en stund efter studentskrivningar, så bestämde jag mig då att göra det en fredag, hade inget jobb den helgen.
Så när jag väl fick samlat mod till mig och åkte iväg till Sick boy Tattoo i Kokkola, satte mig i stolen och var nervös så in i helvete, såg hur piercaren plockade fram NÅLEN och sen efter svängde jag blicken upp i taket, ville inte se mera, även om jag hört och läst att det inte tar så sjukt som man skulle tro, men ändå. 
Piercaren tog i min tunga och jag törkade den och så, så försökte jag ta det lungt och tänka på annat så plötsligt bryts tystnaden och nervositeten när hon säger att "Det går inte".
wait, what?
Hon vågade inte göra tungpiercing åt mig även om hon var en erfaren piercare. Min tunga är annorlunda på så sätt att under tungan så syns inte ådrorna och allt det där annat så hon vågade inte göra en piercing åt mig. Hon sa att det är många piercare som gör ändå fast de inte ser ådrorna. nerverna vad fan det nu är.. Men hon vill inte riskera att jag tappar "tal förmågan" eller helt enkelt förmågan att röra på tungan. Visst, surt.
Jag förstod det och tyckte att det var jätte trevligt av henne att förklara och att hon sa ifrån sig att hon inte vågar. Hon var så snäll och trevlig att fast jag blev sur över att inte kunna ha tungpiercing så gjorde det egentligen inte så mycket.
 
Jag sa då åt henne att jag är tvungen att hitta på något annat roligt, kanske en smiley, kanske en ögonbrynspiercing eller varför inte en labret? 
 
Jag har alltid tyckt att smiley piercingar är roliga, dels för att de inte syns hela tiden och dels för att de syns när man ler och det är vackert när folk ler, så därför tycker jag om dem. 
 
Så, jag bestämde mig för att göra en smiley. Jag ville göra den med detsamma men har haft så såligt med pengar den senaste tiden så jag inte kunnat, och pengarna jag skulle göra tung piercingen med så shoppade jag upp för att trösta mig själv, good one Ida. 
Men så kom ju skatteåterbäringen, tänk sig så snällt att skicka mig pengar! Jag gillar pengar!
Så i lördags 7.12 ringde jag till studion och frågade om de hade tid, men piercaren var inte där på helgen. Så i måndags (i förrgår) så åkte jag till kokkola efter skolan och vek in vid studion, klockan var typ halv 1. Hon var tyvärr upptagen allt till klockan 4, nåväl, jag sa att jag kommer en annan dag. Gick till bilen och vad i hela helvetet. Jag har fått parkeringsböter 2 gånger i mitt liv, första gången utanför calles när jag skjutsade benjamin till Sick Boy Tattoo och jag hade glömt att ställa framåt P-brickan. 
och så nu andra gången när jag parkerade UTANFÖR calles och gick till SICK BOY TATTOO.
40 euro katten upp i arslet då va. satan.
Dagen efter, igår, tisdag, åkte jag efter skolan till kokkola igen, mindes p-brickan denhär gången.
Men hon var upptagen igen fram till klockan fyra. gaah!! Så jag åkte hem igen, 
idag, tredje gången gillt åkte jag till kokkola runt 11 tiden, väntade till 11:45 och satt vid studion och väntade på henne, A den ena tatueraren ringde t.o.m. åt henne att jag sitter och väntar :D 
Så kom hon dit och så fyllde jag i ett papper och så fick jag sätta mig i den där samma stolen jag satt i för flera veckor sen och var nervös som en häst, men denhär gången var jag inte nervös, jag var bara glad att det äntligen blev av!
 
Sjukt tog det inte, och hon tyckte att jag hade en jätte bra såndär ställe där den sätts fast, den var inte för liten, eftersom det är väl typ en sena det går igenom och inte som kött, så det var inte så paha. Och hon var jätte bra på att få dit smycket och tryckt fast den lilla bollen. 
 
Men hur mycket ska man egentligen ge för en piercing? Jag hade tänkt att det blir ungefär 25-30€,
men 50€ kostade det, det är ju såklart smycket som kostar mest men ändå, 50 ege för detta, huh! 
och inte att glömma mina 3 resor till kokkola denhär veckan + den tidigare i höst, och min 40€ parkeringsbot.
 
Man kan väl säga att min piercing blev lite dyrare än andras :D men nöjd tjej här! 

Kvälls surande

Kategori: film

Jag fortsatte hela kvällen med att städa.. Helt otroligt hur jag orkade.
Sen blev det pasta med musslor och räkor till mat och så till affären en sväng för att handla nödvändiga saker.
Alla har postat på instagram vad de har varit ute och shoppat nu när skatteåterbäringen kom o var, så fundrade jag en halv sekund på att sätta upp en bild jag med.
Men kanske inte? Sätta en bild på bindor, rakhövlar, läppomada, roskpåsar.. Kanske inte.

Sen blev det en maria wern till ikväll och  nu är jag på jätte surt humör. Och därtill har magen pickat stuckit och haft sig ikväll.. Jag borde ju vara kry nu. J u m a l a u t a - jättesur jag.

Kex!

Kategori: mys

I går var vi i vasa hela dagen från skolan. Jag hade haft en tråkigt natt innan, fick absolut ingen sömn. Somnade där runt halv 4, så det blev ungefär 2,5h sömn åt mig och så 6 upp och hoppa och göra sig fin för dagen.
8 åkte bussen från kronoby till vasa.
Först var vi och lyssnade på något vid Academill, jag sov hela "föreläsningen", somnade direkt.. Sen fick vi äta där (jättebra skolmat!). 
Efter det åkte vi till novia social och hälsovård. Helt intressant.. Sedan åkte vi på en liten grupp till vasa scenkonst skolan, så jätte mysig och underbar skola! Där skulle jag vilja vara!

När vi äntligen kom hem var klockan 18.. Blev en lugn kväll med lite maria wern och te!

Idag är det onsdag, vilket är en bra dag.
Börjar 8, slutar 9. När jag slutade tog jag en omväg via jobbet för att se när jag ska jobba näst, hade ingen aning. 
Så jag drack en te kopp där och pratade lite med dem som var i jobb. När jag kom hem skrev jag 2 ps-prepkurs uppsatser.. Sen fixade jag lite och så fick jag tråkigt och bakade 3 plåtar kex med mörk- & vitchoklad och pistach nötter i.
Nu är jag jätte trött.
Imorgon har jag sista medicindagen av den 4 veckor långa medicin kuren som blev till 6 veckor med lite starkare kur och sen till 8 veckor lång kur.. 
Och har det hjälpt?




Framtidens Ida

Kategori: Allmänt

Har spenderat största delen av dagen åt att fundera vart jag ska söka efter gymnasiet. Drömyrket kommer alltid förbli veterinär, men jag vet att oddsen för mig att komma så högt är no no.. Jag har inte vad som krävs till pappers.

Så nu har jag gjort massor med tester ikväll om yrken och sånt.. Blää.. Blir bara ännu mera stressad av sånthär.
Antar att jag ska ta och bli flygplansmekaniker och sen får alla skylla på mig när planer kraschar.. Opsy!